U bent hier: Home » Nieuws

Höfteballooning 2019 afgelastHarde wind houdt ballonnen aan de grond

14 juli 2019

De harde wind gooide gisteravond helaas roet in het eten bij Höfteballooning. Nabij buurthuis ‘t Kaspel in Kerspel-Goor stonden vanavond ongeveer 1.000 bezoekers klaar om het opstijgen van meerdere luchtballonnen te bekijken. Vanaf 17.00 uur verzamelde de eerste bezoekers zich met stoeltjes en al. Nadat ze hadden genoten van een 40 minuten durende show van de Goorse muziekvereniging Apollo was het door de harde wind lang wachten op het opstijgen van de 13 ballonnen. Om 20.30 uur leken de lichten op groen te staan en maakte iedereen zich op voor het opstijgen. Om 21.00 uur begon het ineens te regenen, waardoor alsnog besloten werd, het opstijgen af te blazen. Erg spijtig allemaal maar desalniettemin dank aan alle bezoekers en iedereen die zich voor dit evenement heeft ingezet.

 


  

Jaarverslag 2017 en Actieplan 2018Jaarverslag 2018 en Actieplan 2019

1 juni 2019

Zojuist verschenen: het informatieve jaarverslag 2018 en een bijbehorend actieplan 2019. Download het hier als pdf. Mocht u vragen hebben over ons jaarverslag, neem dan even contact op met onze voorzitter Theo van Essen op 06 – 1523 6018.

 


  

Jaarverslag 2017 en Actieplan 2018Höfteballooning gaat ook in 2019 door!

1 januari 2019

Ondanks eerdere berichten zal het ballonspektakel Höfteballooning, uniek voor regio Twente, ook weer dit jaar plaatsvinden.

Jan de Wilde van Stichting Höfteballooning en Stichting Onze Ballon slaan de handen ineen om dit bijzondere evenement nieuw leven in te blazen. Niet alleen voor het publiek dat elk jaar weer rijkelijk toestroomt en de vele enthousiaste vrijwilligers. Maar ook voor een heel goed doel: kinderen die ernstig ziek zijn of een beperking hebben een onvergetelijke ballonvaart bieden!

Onze Ballon in samenwerking met stichtingen Beautifull Ballooning, Heartbeat, Kanjers voor Kanjers en Zorgeloos Kind, zet zich al vele jaren voor dit goede doel in. Voorzitter Theo van Essen vertelt “Die glimmende kindersnoetjes, je even niet ziek of anders voelen, een onvergetelijke ervaring, daar doen we het voor! Wij hebben alle jaren meegevaren tijdens Höfteballooning en dragen het unieke evenement een warm hart toe. Vandaar dat we graag meehelpen om dit mooie evenement ook in 2019 weer te organiseren.”.

Datum: 13 juli 2019 (aanvang 17.00 uur)

Locatie: Haakbergerweg 3a Markelo


Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook! Mocht u vragen hebben over Höfteballooning, neem dan even contact op met onze voorzitter Theo van Essen op 06 – 1523 6018.

 


  

Jaarverslag 2017 en Actieplan 2018Jaarverslag 2017 en Actieplan 2018

1 augustus 2018

Ook dit jaar is er weer een mooi en informatief jaarverslag 2017 en een bijbehorend actieplan 2018 verschenen. Download het hier als pdf. Mocht u vragen hebben over ons jaarverslag, neem dan even contact op met onze voorzitter Theo van Essen op 06-14234192.

 


  

Samenwerking met Stichting Heartbeat

1 januari 2018

Stichting Onze Ballon en Stichting Heartbeat gaan met ingang van 2018 een samenwerking aan. Het logo van Stichting Heartbeat komt op de immense 8-persoons luchtballon te staan naast de logo’s van de overige samenwerkingspartners Beautiful Ballooning, Stichting Zorgeloos Kind en Kanjers voor Kanjers en er zullen komend jaar een aantal vaarten uitgevoerd worden specifiek voor gezinnen met een jonge hartpatiënt. Onze Ballon heeft als doelstelling om (ernstig) zieke en gehandicapte/beperkte kinderen te laten genieten ondanks dat ze in een ‘minder goede’ periode van hun leven zitten. Een ballonvaart kan zoveel betekenen voor deze kinderen (en hun familie). Even geen pijn, artsen of medicijnen. Maar een feestje in een joekel van een heteluchtballon. Wanneer een kind ernstig ziek wordt, heeft dat een enorme invloed op het hele gezin. Alles staat in het teken van het hopelijk beter worden. De dagelijkse behandelingen vragen veel energie van het zieke kind en het gezin. Het sociale leven staat onder grote druk en dan is het goed om even de gedachten bij de dagelijkse ernst weg te nemen door een fantastisch avontuur te beleven. Tijdens de ballonvaart zie je de zieke kinderen weer lachen, krijgen ze kleur op hun wangen en alles staat even in het teken van een prachtig avontuur en lol! Eén van de behandelend artsen zei ooit tegen ons: “Het lijkt wel of een ballonvaart meer doet dan een maand medicijnen!”

Stichting Heartbeat organiseert vakanties en eendaagse activiteiten voor gezinnen met een jonge hartpatiënt. Een van de activiteiten is HeartBallooning, waarbij gezinnen een heerlijke ontspannen dag beleven in een luchtballon. Voorzitter Björn Tannemaat: “Ieder jaar kunnen we dankzij veel enthousiaste ballonvaarders veel gezinnen een heerlijke dag laten beleven. Maar helaas moeten we ook iedere keer kinderen teleurstellen omdat we onvoldoende plek hebben. Door de samenwerking met Onze Ballon vergroten we de capaciteit en kunnen we een hoop extra gezinnen een glimlach bezorgen.”

Onze Ballon kan de ballonvaarten verzorgen dankzij steun van vele bedrijven, donateurs en serviceclubs. Daarnaast verzorgen ze commerciële ballonvaarten, waarbij een deel van de opbrengst bestemd is voor de gratis ballonvaarten. Overweegt u een ballonvaart te maken met uw bedrijf? Kijk op www.onzeballon.nl of www.stichtingheartbeat.nl voor de mogelijkheden.

 


  

Ballon Festival BarneveldBallonfiesta Barneveld

10 september 2017

Van 16 augustus t/m 19 augustus 2017 was Onze Ballon weer aanwezig op dit unieke en kleurrijke ballonfeest van ruim 40 hete luchtballonnen in allerlei soorten en maten. Onze speciale dank gaat uit naar de plaatselijke organisatie en stichting Zorgeloos Kind die respectievelijk 1 en 2 ballonvaarten hebben gesponsord.

Helaas hebben we door slecht weer alleen de eerste dag met zieke kinderen kunnen varen, omdat we het de andere dagen echt niet verantwoord vonden om” het luchtruim te kiezen”. Immers de veiligheid en zorg voor Onze Kinderen gaat boven alles. Inmiddels hebben wij de uitgestelde vaarten al weer ingehaald en zijn de kinderen een prachtige ervaring rijker.

 


  

AfAfscheidsconcertscheidsconcert Augustinuskerk in Gaanderen

1 mei 2017

Op zondag 23 april 2017 vond dit prachtige afscheidsconcert in een bomvolle Augustinuskerk in Gaanderen plaats. Letterlijk en figuurlijk als een afscheid van deze stijlvolle kerk. De opbrengst van dit korenfestival van maar liefst € 1700 kwam geheel ten goede aan Onze Ballon. Met dit bedrag kan onze stichting weer extra gratis ballonvaarten aanbieden aan kinderen die ziek zijn of een beperking hebben. Nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke dag en het enorme geldbedrag!

 


  

EOnze Ballon Veluwe Heuveltochterste Twellose Tourclub organiseerde de Veluwe Heuveltocht

15 april 2017

De Veluwe Heuveltocht van 1 april 2017, die georganiseerd werd door de ETT (de Eerste Twellose Tourclub), is een prachtig sportief succes geworden. De ruim 250 deelnemers doneerden door onder meer een verloting € 685 aan Onze Ballon. Nogmaals onze hartelijke dank!